БОЕЦ внесе сигнали до прокуратурата – ВКП (вх.№ PRB201901416610I/02.05.2019г.)  и

...
БОЕЦ внесе сигнали до прокуратурата – ВКП (вх.№ PRB201901416610I/02.05.2019г.)  и
Коментари Харесай

БОЕЦ внесе сигнали до ВКП и КПКОНПИ срещу министър Порожанов за къщите за гости

БОЕЦ внесе сигнали до прокуратурата – ВКП (вх.№ PRB201901416610I/02.05.2019г.)  и КПКОНПИ против министър Румен Порожанов във връзка абсурда с къщите за посетители и разкритията за злоупотреби за стотици милиони с европейски средтва по ПРСР.

В сигнала е посочено:

СИГНАЛ

от  Групово дело „ БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ ” ,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „ Панония ” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

На съображение:  ЗАКОН

за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество

по отношение на

подозрения за осъществени закононарушения – корупция, корист с власт, спор на ползи, търговия с въздействие, закононарушение по работа, незаконно безучастие, несъблюдение на служебните отговорности, закононарушение против финансовите ползи на Европейски Съюз,  както и други закононарушения от общ темперамент осъществени от Румен Порожанов – министър на земеделието, храните и горите.

 

На 14.06.2016г. уеб страницата за проверяваща публицистика разгласява материал озаглавен „ Порожанов крие „ къщи за тъщи ” за над 114 милиона лв. ”. В това журналистическо следствие се показват обстоятелства за злоупотреби с европейски  средства от ПРСР, договаряни от ДФЗ. Злоупотребите с източване на европейските фондове са осъществени посредством създаване на къщи за посетители по ограничения 311 и 312 от ПРСР, като средствата не са усвоени по предопределение, а построените къщи за посетители се употребяват, като персонални жилища и вили. По това време началник на ДФЗ, които имат контролни функционалности по тази порограма е Румен Порожанов, който  прикрива информация за построените къщи, източените средства и осъществените злоупотреби. В интервала март 2011 – август 2013 година и интервала декември 2014 година до 4 май 2017 година Румен Порожанов е изпълнителен шеф на Държавен фонд „ Земеделие “. От 4 май 2017г. към този момент е министър на земеделието.
Румен Порожанов като шеф на Фонд Земеделие е виновен за  Дирекция Наблюдение която реализира съгласуваност и надзор на активността на Разплащателната организация както и върху Финансовите контрольори на стратегиите 311 и 312 и мярка 6.4.ПРСР отнасящи се  за къщи за посетители.

Прилагаме линк към обявата на Биволъ:

https://bivol.bg/kushti-za-tushti-114-mln.html

………………………………………………………………………………………………………

В резултат на тези разкрития прокуратурата подреди инспекция на всички къщи за посетители построени по ПРСР. По информация на институците към 30.04.2019г. са провеврени 110 къщи за посетители, като в съвсем половината от тях са открити нарушавания, формирани са актове на над 10 милиона лв.. Проверените до в този момент обекти са дребна част от общият брой построени с европейско финансиране къщи за посетители. Това демонстрира, че ДФЗ не са изпълнили своите отговорности по надзор на тези планове, а началник на ДФЗ през главният интервал на създаване на огоромен брой от тези къщи за посетители е Румен Порожанов.

БОЕЦ считаме, че със своите дейности, като началник на ДФЗ и най-много посредством своето безучастие по практикуване на ефикасен и пълностоен надзор върху реализирането на плановете по създаване на къщи за посетители по ПРСР, Румен Порожанов носи лична отговорност за източването на европейски средства в особенно огромни размери. Заниженият надзор от страна на ДФЗ през пет годишният интервал на мониторинг на към този момент построените къщи за посетители също е индикативен за несъблюдение на служебните отговорности и незаконно безучастие на Румен Порожанов, като длъжностно лице – началник на ДФЗ.

БОЕЦ пожелаваме от КПКОНПИ  да образува инспекция против Румен Порожанов в хода на която да бъдат събрани всички обстоятелства, информация и данни за определяне на обективната истина за злоупотребата с европейски средства за създаване на къщи за посетители по ПРСР и отговорността на длъжностините лица – Румен Порожанов, Янаки Червеняков (бивш шеф в ДФЗ, за който Биволъ разкриха, че има къща за посетители на името на тъща му) и други неустановени лица. БОЕЦ показваме своите подозрения, че  същите лица – Румен Порожанов, Янаки Червеняков, Антоан Порожанов в сговор с други лица са построили Организирана незаконна група за източване на европейски средства и  прикриване на тези закононарушения. БОЕЦ пожелаваме да бъдем известени за подхванатите от КПКОНПИ дейности и за хода и резултатите от осъществената инспекция.

 

02.05.2019г.      Георги Георгиев – ръководител на УС на Групово дело „ БОЕЦ ”

Както е видно и от приложените в сигнала журналистически следствия на Биволъ, злоупотребите с европейски средтва при построяването на къщите за посетители е продължавало години, а по направените от тях разкрития още през 2016г. институциите не реагират! Тогава, както и в този момент основен прокурор е Цацаров, а министър председател е Бойко Борисов. Същите през днешния ден показват увереност в битката с тези измами, само че в продължение на години са си затваряли очите за тези измами, а Борисов даже увеличи Порожанов и го назначи за министър. Абсолютно невероятно е средства в подобен голям размер да са източени без знанието и глобата на Бойко Борисов, който ръководи страната еднолично през последните 10 години и който трансформира източването и „ усвояването “ на европеските средства в нацинален спорт за ръководещата ни мафия.  Реакцията на институциите е провокирана след разразилият се скандал АпартаментГейт и разктието на Биволъ за първокласната вила на зам. министъра на стопанската система Аалександър Манолев издигната с европейски пари. Одобрението на дотацията е по времето на Румен Порожанов, като началник на ДФЗ. Той подаде оставка и беше упрекнат в закононарушение против финансовите ползи на Европейски Съюз.  Разкритията провокираха и реакцията на Еропейската комисия, което и е главната причина Борисов и Цацаров внезапно да прогледнат. 

БОЕЦ ще публикуваме цялостният текст на сигналите и ще осведомяваме обществото за отговорите и дейностите на институциите по проблема.

В сигнала са приложени публикации от уеб страницата за проверяваща публицистика „ Биволъ “ и е направен от Венелин Иванов и Георги Георгиев от БОЕЦ.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР